bowlingdigital jpg 300x88

Reglement

Event:
Single toernooi, dames en heren mixed. Dames ontvangen 8 pins handicap per game.

 

Voorronden:
6 games Amerikaanse Speelwijze. Baanwisseling na iedere game. Maximaal twee spelers per baan.

 

Re-entry:
Re-entry is toegestaan. Bij een re-entry telt de hoogste score. Bij aanmelding kunnen maximaal twee re-entries worden gereserveerd. Meer re-entries alleen indien beschikbaar tijdens het toernooi. Maximaal 2 entries op vrijdag-zaterdag.

 

Finales:
40 spelers plaatsen zich voor de finale:
De spelers 1-8 na de voorronden plaatsen zich rechtstreeks voor Final Step 2.

De 32 spelers die zich kwalificeren voor Final Step 1 zijn:
1. De spelers 9-30 na de voorronden.
2. De Top 4 van de Desperado Squad
3. De 6 spelers met de hoogste pinfall uit de series gespeeld op 11 t/m 13 september 2016.
Indien een speler uit het klassement van 11 t/m 13 september 2016 zich plaatst bij de spelers 1-30 zal de volgende speler uit de stand van 11 t/m 13 september 2016 zich plaatsen.

 

Final Step 1
32 bowlers spelen 4 games Amerikaanse speelwijze. Pinfall uit de voorronde wordt niet meegenomen. De beste 16 spelers plaatsen zich voor Final Step 2, de overige spelers worden geklasseerd 25-40 op basis van de klassering in Final Step 1.

 

Final Step 2
24 bowlers (Top 8 na de voorronden + Top 16 van Final Step 1) spelen 4 games Amerikaanse speelwijze. Pinfall uit voorgaande ronden wordt niet meegenomen. De beste 12 spelers gaan door naar Final Step 3, de overige spelers worden geklasseerd 13-24 op basis van hun klassering in Final Step 2.

 

Final Step 3
12 bowlers spelen 6 games Amerikaanse speelwijze, de pinfall van Final Step 2 wordt meegenomen. De totaalscore over Final Step 2 en Final Step 3 bepaald de eindstand.

 

Ranking Points EBT 2016:
In dit toernooi ontvangen de top 50 heren en top 50 dames ranking points voor de European Bowling Tour 2016.

 

Ex-Aequo:
Voorronden
Bij een gelijke stand is de hoogst gepositioneerde speler de speler met het hoogste score uit de voorronde minus de score van de laagste game. Mocht er daarna nog steeds een gelijke stand zijn dan telt het totaal minus de twee slechtste games enz.

Desperado
Een gelijke stand voor een plek in de finale zal beslist worden door een 9e en 10e frame te spelen, net zolang totdat een beslissing is gevallen.

Final Step 1-3
Een gelijke stand in de top 3 van het toernooi, of een gelijke stand voor een plek in de volgende Final Step zal beslist worden door een 9e en 10e frame te spelen, net zolang totdat een beslissing is gevallen. In alle andere gevallen van gelijke stand in Final Step 1-3 zal een procedure gelijk aan de voorronde worden gehanteerd.

 

Inschrijfgeld:
Zie serieoverzicht. Gelieve het inschrijfgeld contant te voldoen. Het bowlingcentrum accepteert geen creditcardbetalingen.

 

Toernooierkenning:
Dit toernooi heeft NBF-erkenning 2016/A475. De toernooileiding heeft van het NBF-bestuur dispensatie gekregen om het toernooi volgens deze formule te mogen organiseren. Tevens heeft het toernooi een ETBF- en een WTBA-erkenning.

 

Overigen:
In alle zaken waarin dit reglement niet voorziet, zal de wedstrijdleiding aan de hand van F.I.Q. en N.B.F. Reglementen een bindende uitspraak doen.

Bowltech Rotogrip Chandra EBT Storm